spring til indhold

Sådan laver du en techstrategi

Kenneth Larsen
1 minut læses
Sådan laver du en techstrategi
Photo by Steve Johnson / Unsplash

Din chef beder dig om at lave en techstrategi. Hvis du aldrig før har lavet en, så kan det være en ekstremt angstprovokerende opgave. Jeg har en formular, du kan bruge, så du hver gang kan lave en techstrategi uden bekymringer.

Kontekst

Før du begynder at udpensle selve strategien, skal du sætte konteksten for din strategi. Konteksten her er produktstrategien for din afdeling eller for selve virksomheden. Hvis I ikke har en klar produktstrategi, bør det være førsteprioritet at lave en. Bagefter kan du fortsætte med at lave en techstrategien.

Udfordringer

Hvilke umiddelbare udfordringer er der ved at imødekomme denne produktstrategi? Hvilke problemer forudser du, hvis I uden at ændre noget skulle implementere den i dag?

Fokusområder

Hvilke områder er I nødt til at fokusere på for at kunne imødekomme de problemer, der er med at implementere produktstrategien?

Retningslinjer

Hvordan skal jeres teams håndtere arbejdet? Hvordan skal de prioritere arbejdet? Skal de sige nej til alt, der ikke vedkommer produktstrategien?

Aktiviteter

Hvad er de konkrete ting, I skal gøre for at implementere produktstrategien? Hvad skal I købe? Hvem skal I ansætte? Hvad skal I bygge og ombygge?

Resultater

Om 12-24 måneder hvad er resultatet så af techstrategien? Hvad har I opnået? Her skal der gerne være en klar linje tilbage til produktstrategien.

---

Hvis du er i tvivl så prøv at følge denne formular. Når du så har første udkast, så kan du tilføje eller fjerne sektioner, som det passer dig.

Kommentarer